Instagram Fenomeni Nasıl Olunur? Uygulamanız Gereken 5 Önemli Adım

Instagram Fenomeni Nasıl Olunur? Uygulamanız Gereken 5 Önemli Adım

 

Instagram Fenomeni Nasıl Olunur?

Instagram fenomeni olmak ve etkileşimlerinizi arttırmak için mutlaka instagram takipçi, instagram beğeni hizmetlerimize göz atın!

İnternetin hayatımıza girişi sonrası hızla gelişen sosyal medya günümüzde milyarlarca kişi tarafından kullanılmaktır. İnsanlar vakit geçirmek, insanlarla tanışmak, tanıdıkları ile iletişim kurmak, fotoğraf paylaşmak gibi amaçlar için sosyal medya kullanmaktadır. Instagram, Facebook, Twitter gibi sık kullanılan sosyal medya mecraları her gün milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilir.

 

 Bu sitelerde her saniye binlerce içerik paylaşılmaktadır. Bu mecralarda popüler olan kişilere fenomen adı verilir. Fenomenler sosyal medyayı aktif ve etkili kullanarak bu mecralarda popüler olmuştur. Bu yazıda sizlerle Instagram platformunda popüler olabilmenin yollarından bahsedeceğiz.

 

 Instagram Nedir?

 

 Instagram 6 Ekim 2010 tarihinde hizmete açılan günümüzün en popüler sosyal medya mecralarından biridir. Instagram fotoğraf paylaşma üstüne kurulu olsa da zamanla mesajlaşma gibi birtakım ek özellikler getirilerek uygulamanın popüler olması sağlanmıştır. Şirket kullanımı popülerleştikten sonra Facebook tarafından satın alınarak daha da güçlenmiştir.

 

 Instagram Fenomeni Nedir?

 

 Instagram kullanımının yaygınlaşması ile bu uygulamada takipçi sayısı fazla olan İnsanlar yani fenomenler ortaya çıkmıştır. Halk tarafından bilinen popüler insanlar da Instagram fenomeni olsa da hiç kimsenin bilmediği sadece Instagram kullanarak tanınan fenomenler de mevcuttur. Ayrıca Instagram’da içerik üreterek fenomen olan kişiler de mevcuttur.

 

 Tanınan Kişiler Nasıl Instagram Fenomeni Olur?

 

 Eğer çok fazla tanıdığınız varsa bir Instagram fenomeni olabilirsiniz. Bunun için arkadaşlarınıza ve onların arkadaşlarına ihtiyacınız var. Instagram hesabı açıp arkadaşlarınızı ve tanıdıklarınızın sizi takip etmesini sağlamalısınız. Bunun için güzel fotoğraflar paylaşıp insanları hesabınıza çekebilirsiniz. Arkadaşlarınızın arkadaşları da bu fotoğraflardan etkilenerek sizi takip edecektir. Tabi daha sonra onların arkadaşları ve diğerlerinin arkadaşları. Bu sayede sadece kendi fotoğraflarınızı kullanarak Instagram’da fenomen olabilirsiniz. Bunun için tek ihtiyacınız sosyal bir birey olmak ve insanların sizi takip etmesini sağlamak.

 

 İçerik Üreterek Nasıl Instagram Fenomeni Olunur?

 

 İçerik üretirken dikkat etmeniz gereken ilk kural özgün olmaktır. Daha önce yapılmamış bir konseptle Instagram’da fenomen olabileceğiniz gibi var olan konseptleri geliştirerek de fenomen olabilirsiniz. Var olan konseptlerden en popüler olanı mizahtır. Mizah amaçlı içerikler üreterek bunları sayfanızda paylaşabilirsiniz. Eğer yeterince iyiyseniz kısa sürede tanınıp fenomen olabilirsiniz.

 

 Konseptinizin çok iyi olduğunu düşünüyorsanız sayfanızı tanıtmak için çeşitli sayfalara veya Instagram’ın kendisine sayfanızı tanıtması için reklam verebilirsiniz. mizah dışında diğer büyük konsept ise video düzenlemektir. Popüler olan konular hakkında videolar düzenleyip bunları sayfanızda paylaşarak fenomen olabilirsiniz. Bunun için gündemi iyi takip etmelisiniz. Aynı zamanda video düzenleme işinde de iyi olmanız gerekir.

 

 Fotoğraf Çekerek Nasıl Instagram Fenomeni Olunur?

 

 Instagram mecrasında kendi fotoğraflarınızın yanı sıra doğa, manzara fotoğrafları da paylaşabilirsiniz. Instagram kullanıcıları güzel çekilmiş fotoğraf görmeyi çok severler. Bu konsept için öncelikle iyi bir kamera sahibi olmanız gerekmektedir. Daha sonra gördüğünüz ve size güzel gelen anları fotoğraflayarak paylaşabilirsiniz.

 

 Bu fotoğraflar ilgi çekici olmasına özen göstermelisiniz. Mesela yıldızları fotoğraflamak yerine kayan bir yıldızı ve arkasında bıraktığı izi fotoğraflamak kullanıcıları daha çok çeker. Fotoğraf çekmenin sınırı olmadığı için bu konsept oldukça geniştir. Gökyüzünü, doğayı, ülkelerin çeşitli turistik yerlerini, hayvanları kısacası aklınıza gelen her şeyi fotoğraflayabilirsiniz. Bu konsepte dikkat etmeniz gereken ilk şey fotoğrafınızın kaliteli olmasıdır.

 

 Yüksek çözünürlüğe sahip bir fotoğraf kullanıcıların gözüne daha hoş gözüktüğü için sayfanıza daha çok insan gelecektir. Dikkat etmeniz gereken ikinci önemli şey ise ilgi çekici fotoğraflar paylaşmanızdır. Ayrıca düzenli olarak içerik üretip bunları da belirli sayılarda paylaşarak sayfanıza gelen takipçilerin sayfanızı takipten çıkmasını engelleyebilirsiniz. Bir gün on içerik paylaşıp diğer gün hiç paylaşmamak yerine iki gün beş tane paylaşmak sizin için daha iyi olacaktır.